Brabant Boven middeleeuws reenactment

Français : Pas encore prêt

Deutsch: Noch nicht fertig

Veel gestelde vragen

Brabant BovenHier is een lijstje van veel gestelde vragen met hun antwoord. Als er iets zou ontbreken of als je nog verdere vragen hebt kan je ons altijd contacteren op brabantboven@gmail.com of via de pagina “contacteer ons”

Ik zou willen meedoen met re-enactment maar ik wil niet vechten. Kan dat?

Natuurlijk. Iedereen is welkom. Het enige dat we vragen is dat je zelf je rol kiest en die (uiteraard met hulp) uitwerkt. Of je rol nu een ridder is, een soldaat, een edelman, een bakker, een bedelaar... Dat maakt allemaal niet uit. We verwachten wel dat je je rol zo goed mogelijk en zo historisch correct mogelijk uitbeeldt. bv als je een bakker speelt, dan zoeken we uit hoe een brood precies gebakken werd in de middeleeuwen...
Zo zouden we een nar enorm appreciëren (pas op, dat is een heel moeilijke rol). Zij waren de eerste contra-spionnen. Eigenlijk is dat vechten maar een klein onderdeel van re-enactment. Het gaat bij ons voornamelijk om de geschiedenis op zich. Het vechten dient om aandacht te trekken zodat we onze uitleg kunnen geven aan het publiek.

Ik wil wel meedoen maar ik heb nog geen uitrusting, wapens of kledij...

Dat is niet erg. Als je wil leren vechten kan je voorlopig wel gebruik maken van onze (reserve) wapens. Als je na een poos beslist dat dit echt je ding is gaan we GELIJDELIJK aan op zoek naar de perfecte kledij, wapens en uitrusting voor jouw rol. Het laatste wat we willen is dat iemand overhaast dingen koopt...
Een deel van de kledij in onze groep (kledij van de prins, prinses en 1 lijfwachte) is trouwens zelf met de hand gemaakt door een van onze niet-vechtende-en-achter-de-schermen-blijvende leden. Dat betekent dat we zelf kunnen kiezen hoe het eruit moet zien. Uiteraard neemt dat wel tijd in beslag.

Zijn die wapens van jullie echt of van kunststof?

Wij gebruiken enkel wapens van wapenstaal. Ze zijn gemaakt door wapensmeden. We gebruiken geen houten of roestvrij stalen zwaarden omdat die heel gemakkelijk breken. En rondvliegende stukken willen we vermijden.

Is wat jullie doen met die zwaarden niet erg gevaarlijk?

Als je doet wat de leraar zegt en je traint voldoende, niet. Uiteraard beginnen we heel traag en voorzichtig. Het duurt zeker een half jaar voor je een redelijke snelheid in vechten gaat opbouwen. Maar aandacht en oefening zijn zeker blijvend nodig!!! En we trainen hard op het tijdig inhouden van een slag als de ander niet snel genoeg verdedigt.

Ik ben wel geïnteresseerd maar wat als ik iemand wil spelen die NIET uit Europa komt?

Geen enkel probleem. Zolang je rol historisch correct is (bv geen indiaan want Amerika was nog niet “ontdekt”) kan dat allemaal. Hou er wel rekening mee dat je rol bepaalt hoe de andere personages op je reageren. Als je een Ottomaan of Moor zou spelen zou je, tijdens het uitbeelden van je rol, gegarandeerd ruzie krijgen met de kruisvaarder... (maar dat kan juist een aangename dynamiek aan al onze personages geven)

Als jullie in je rol steeds ruzie maken, speelt dat geen rol in het dagelijkse leven?

Neen. Er is een verschil tussen de rol die je speelt en wie je in het dagdagelijkse leven bent. In het echte leven zijn we allemaal goede vrienden; in-game kan dat behoorlijk verschillen.
Zelfs de houding van je personage kan rechtlijnig staan tegenover je eigen mening. Het is niet omdat je super-gelovig bent als kruisvaarder dat je in het echte leven ook moet geloven of omgekeerd. Dikwijls is dit net het leuke aan een rol.

Ik ben eigenlijk al bij een andere groep... kan ik dan ook nog met jullie meedoen?

Natuurlijk. We eisen geen alleenrecht op. Jouw vrije tijd is die van jou. Het enige dat we vragen is dat wanneer we ALS GROEP naar een OPTREDEN gaan, dat je dan met ons meekomt en niet met een andere groep. Als we ergens louter op bezoek gaan, of enkel een kampement, of je hebt iets anders te doen (bv familie-aangelegenheden) dan is dat geen enkel probleem. En als we geen optreden gepland hebben, mag je uiteraard ook met andere groepen meegaan. Wel appreciëren we het dat je ons dat dan een tijdje op voorhand laat weten...

Ik ben wel geinteresseerd maar ik weet niet wie ik moet spelen?

Dat is helemaal niet erg. Integendeel. Dompel je eerst onder in de middeleeuwse sfeer, zoek vanalles op in het algemeen, en vanzelf zal je merken dat één of ander aspect je meer aanspreekt. En dan gaan we er met de groep wel wat dieper op in om zo een geschikt historisch of fictief personage te vinden.

Disclaimer: We zijn enkel eigenaar van de fotos van onze eigen groep. Andere foto’s ter illustratie van teksten hebben we verkregen van andere websites. Indien de eigenaar wenst dat we bepaalde foto’s verwijderen volstaat het om ons daarover een mail te sturen. Het wapenschild van de groep is fictief en louter illustratief. We hebben het ontworpen hoe het had kunnen zijn als er een huwelijk was geweest door Franse en Brabantse adel.
 We hebben officiële toestemming van Prince Jean de France, Hertog van Vendôme, Dauphin van Frankrijk om zijn wapenschild te dragen, de geschiedenis van de Dauphins uit te leggen en de banden tussen het Franse en Belgische Koningshuis te benadrukken

We only own the pictures of our own group. The other pictures serve as illustration for the text and were found on other websites. If the owner wishes that we remove certain pictures, he or she can contact us by sending us an email. The coat of arms of the group is fictitious and purely illustrative. We designed it the way it could have been if there had been a marriage between French and Brabantian nobility.
We have the official permission of Prince Jean de France, Duke of Vendôme, Dauphin of France, to carry his coat of arms, to explain the history of the Dauphins and to emphasise the ties between the French and Belgian royal houses.

footer_bg_r